August 11, 2020

Grayscale’s Hyped New TV Ad noemt zelfs geen „Bitcoin“.

Digitaal vermogensbeheerbedrijf Grayscale Investments heeft vandaag een nieuwe advertentiecampagne gelanceerd op verschillende Amerikaanse nationale televisienetwerken, waaronder CNBC, MSN en FOX, om beleggers meer bewust te maken van digitale valuta, maar het gaf geen enkel krediet aan Bitcoin.

De videoadvertentie die 30 seconden duurde, liet zien hoe het geld in de loop der jaren is geëvolueerd, wat verschillende vormen heeft aangenomen, zoals koper, schelpen, metalen en fiat.

Volgens Grayscale heeft geld sinds de komst van het fiat zijn waarde verloren, omdat overheden wereldwijd een onbeperkte hoeveelheid van deze vorm van valuta zijn blijven drukken.

„[…] Toen gingen de mensen over tot het afscheid van [de] waarde, het drukken van ongelimiteerde hoeveelheden geld. […] Daarom ben ik voor digitale valuta,“ zei de voice-over.

Controverse Sparkled

Grayscale is gelanceerd in 2013 en biedt institutionele beleggers via haar Bitcoin Era en Ethereum Trust de nodige exposure naar digitaal vermogen.

Het bedrijf heeft baanbrekende financiële resultaten geboekt, waaronder het inzamelen van $500 miljoen in het eerste kwartaal van 2020, wat aangeeft dat de institutionele belangstelling voor cryptocurrency’s in de loop der jaren is toegenomen.

Ondanks het feit dat Grayscale zich vooral richtte op Bitcoin, omdat er verschillende mijlpalen zijn gepubliceerd door het bedrijf met betrekking tot de activaklasse, werd in het commerciële debuut geen melding gemaakt van Bitcoin of enige cryptocurrency in het bijzonder. Het ging gewoon met de generieke naam „digitale valuta“. En dit heeft geleid tot controverse op crypto Twitter.

Sommige crypto-liefhebbers op het microblogging-platform veroordeelden de aard van de advertentie, omdat ze geloven dat de video te complex was voor degenen die niet bekend zijn met het concept van cryptocurrency. Anderen denken dat het goed is, maar een beetje een misser zonder publieke tikker.

Een andere gebruiker, @thebitcoinrabbi deelde een andere video die volgens hem Grayscale had moeten gebruiken. De video was strikt gericht op het promoten van Bitcoin en vergeleek het met het traditionele financiële systeem.

SHARE:
Bitcoin 0 Replies to “Grayscale’s Hyped New TV Ad noemt zelfs geen „Bitcoin“.”