August 12, 2020

Hur man kan förbli lönsamt genom halveringen av Zcash

Den kommande Zcash-halveringen kan hjälpa ZEC att minska den årliga inflationstakten och göra myntet mer lönsamt för gruvarbetare.

Belöningshalvor är ett vanligt inslag i många olika former av cryptocurrency, känd för att vanligtvis påverka ett mynts utbud, svårigheter och pris. För många kryptokurser är dessa halveringsmekanismer inbäddade i koden för att sänka produktionshastigheterna och inflationen, vilket kan bidra till att förlänga myntets livslängd till och med i ökad efterfrågan.

Det här är vad som hände med Bitcoin Trader nätet redan i maj när dess belöning halverades för tredje gången och minskades till 6,25 Bitcoin ( BTC ). Nu är det Zcashs tur, eftersom den digitala tillgångens nätverk är inställd på att genomgå sin första halvering någon gång i november – så snart dess 1 046 400-tal blockeras.

Här är en närmare titt på den kommande halvan av Zcash; vad det kommer att betyda för kryptovärlden; och hur du kan arbeta för att maximera lönsamheten utöver händelsen.

Vad är Zcash?

Zcash ( ZEC ) lanserades 2016 som ett bevis-of-work cryptocurrency som använder skyddade transaktioner för att skydda användarinformation. Det är för närvarande rankat som det 24: e största kryptot av marknadsvärde enligt CoinMarketCap.

Zcash prisdiagram

Liksom Bitcoin är det totala utbudet av Zcash begränsat till 21 miljoner, vilket innebär att endast 21 miljoner mynt någonsin kan brytas in. Blockbelöningen för Zcash kommer att halveras från 6,25 ZEC till 3,125 ZEC senare i år – vilket många förväntar sig att hjälpa den onormalt höga inflationstakten.

Inflationsgraden för Zcash

Kanske den största kritiken av Zcash till denna punkt har varit inflationstakten, som är betydligt högre än för motsvarigheterna – ZEC: s årliga inflationsgrad står för närvarande på 26,53% vid skrivandet av denna artikel, enligt datakällan ViewBase. Detta innebär att det cirkulerande utbudet av Zcash ökar med cirka 26,5% per år – medan de flesta andra former av krypto varierar mellan bara 1,8% och 7%.

Det förväntas att halveringen kommer att hjälpa detta, eftersom inflationstakten i huvudsak kommer att sänkas i halva tillsammans med blockbelöningen.

Zcash halvering boost

Med tidigare halvings av olika kryptor ser vi i allmänhet en positiv inverkan på priset både före och efter händelsen – särskilt med de tre Bitcoin-halvingarna som har ägt rum fram till denna punkt. Analytiker förväntar sig att halveringen av Zcash och det efterföljande fallet i inflationen kommer att leda till ett efterlängtat prishopp för tillgången.

SHARE:
Bitcoin 0 Replies to “Hur man kan förbli lönsamt genom halveringen av Zcash”