Dezember 18, 2020

Måste du ta risker för att tjäna pengar i kryptovalutor?

Måste du ta risker för att tjäna pengar i kryptovalutor?

Kryptovalutauniverset är omgivet av en viss mystifiering. En verklighet som gör det båda till ett mycket riskabelt område, men den investering som är källan till bästa avkastning. En situation som uppmuntrar många investerare att gå sin väg för att söka lugnare men mycket mindre lönsamma stränder. Att välja ett av dessa alternativ betyder dock inte nödvändigtvis att man lämnar det andra.

När ämnet kryptovalutor bryts, står frågan om risken de utgör mycket ofta i centrum för diskussionen. Detta beror till stor del på den höga volatiliteten på marknaden. Men Bitcoin Era också den fortfarande experimentella aspekten av några av dess erbjudanden.

Vilket kan vara läskigt, men ändå är källan till dess höga avkastning. För att satsa på framtiden kan vara det första steget mot rikedom. Om detta görs som en del av en strategi som tar hänsyn till dess exponering för risk. Detta kan innebära att delegera denna uppgift till en expert inom området. Bara för att se till att du vinner samtidigt som du blir av med stress.

Vilka risker ska vi ta?

Det är dock viktigt att skilja den risk som är förknippad med marknaden från risken för ett dåligt val. För även i ett instabilt fält som kryptovaluta finns det lösningar för att optimera avkastningen. Men ingen att kompensera för ett rookiefel eller att gå tillbaka efter en panikförsäljning. Ta risker ja, men inte bara på något gammalt sätt eller med någon.

Vissa anser att lönsamheten för en investering är proportionell mot den risk den utgör. Som ett slags dödsfall som skulle göra en bra investerare till en som utnyttjar sitt medvetslöshet. En beskrivning som mer liknar lotteriet än någonting annat. Och det är inte på något sätt en garanti för större effektivitet inom de uppnådda fördelarna. Som inte är så säker på möjliga förluster.

Och som på alla områden är det möjligt att minska riskerna med att investera i kryptovalutor. Så att köpa Bitcoin är en givande upplevelse på alla sätt. Utan att detta är synonymt med ekonomiskt självmord.

Känna sig själv

Det finns många hinder mellan att köpa en kryptovaluta och vinsten den lovar att tjäna. För det första eftersom det är mycket mer komplicerat att fatta beslut när dina besparingar är i balans. Ett bevisat faktum som ligger till grund för de största förlusterna. Detta beror på paniken som kan komma över alla när dessa medel halveras inom några timmar.

En klassisk situation som ofta är kopplad till FOMO-principen som driver dessa turbulenta marknader. Och som slutar bli ursprunget till köpet av en tillgång efter mycket tvekan. Det är precis som dess kurs har toppat. Och den nedåtgående lutningen som kommer att följa kommer nu att vara lika med rädslan som matar detta universum.

I alla fall är den största källan till förluster i kryptovalutaindustrin framför allt det direkta resultatet av dålig hantering av dess verksamhet. En bitter observation som särskilt gäller nybörjare. Men ett problem som ändå snabbt kan lösas tack vare mycket väl genomförda och tillgängliga utbildningar i ämnet.

SHARE:
Crypto 0 Replies to “Måste du ta risker för att tjäna pengar i kryptovalutor?”